DC Hız Kontrol Sistemleri İçin Bize Ulaşın:

Acil Tel: 0530 065 12 57  Ofis Tel: 0212 670 34 30


DC Hız Kontrol Sistemleri Markalarımız;  ABB DC Hız Kontrol Sistemleri Olarak Bizden Hizmet Alabilirsiniz. İstediğiniz DC Hız Kontrol Sistemleri Markaları İçin Ayrıntılı Bilgi Almak İsterseniz İlgili Sayfaları Ziyaret Edebilirsiniz.

ABB DC Hız Kontrol Cihazları

ABB motor sürücüleri Dünya lideri ABB, sahip olduğu geniş ürün yelpazesi ve teknolojisi ile değişken hız motor sürücüleri konusunda da bir numaralı üretici olarak müşterilerine hizmet veriyor. ABB sürücüler; güvenilirlikleri, kolay kullanımları, esnek çalışma koşulları ve uzun çalışma ömürleri ile endüstri, bina ve OEM sektöründe size aradığınız motor kontrol çözümlerini sunuyor.

DC motor hız kontrol yöntemleri nelerdir ve bunlar nasıl yapılır şeklinde her insan düşünmüştür(en azından elektronik’e ilgi duyan)..Bu hız kontrolünün mantığıyla beraber yöntemlerinin neler olduğunu hep beraber görelim: Motorlara ihtiyacı olan sistemlerin çoğunda hızın ayarlanması ve denetimi oldukça önem arz eder. Sahip olduğu bu önemden dolayı motor hız kontrolü üzerine pek çok çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda D.C. motor hız kontrolü konusunda farklı yaklaşımlar ve yöntemler geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yöntemlerin her biri farklı sistemlerde farklı sonuçlar verir. Dolayısıyla değişik uygulamalar için uygun yöntemlerin kullanılmasında fayda vardır

Geliştirilen bu hız kontrol yöntemlerinden belli başlılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Uyartım Akımıyla hız kontrol yöntemi

Akım Sınırlama ile hız kontrol yöntemi

Faz Dilimleyiciler ile hız kontrol yöntemi

PWM ile hız kontrol yöntemi

Modülümüzün konusu açık çevrim denetim sistemleri olduğu için burada sadece

D.C. motorun açık çevrim denetimi uygulamasında tercih edeceğimiz pwm yöntemine değineceğiz.

1-PWM ile Hız Kontrol Yöntemi

DC motor hız kontrol yöntemleri ‘nden ilki pwm ile hız kontrol yöntemi’dir.Bu yöntem en yaygın hız kontrol yöntemlerinden birisidir. “Pulse Width Modulation” (Darbe genlik modülasyonu) kelimelerinin kısaltılmış halidir. Bir D.C. motorun hızını kontrol edebilmek için ayarlanabilir bir D.C. gerilime ihtiyaç vardır. Eğer 12 v.bir D.C. motor alır ve enerji verirsek motor hızlanmaya başlayacaktır. Motorun maksimum hıza ulaşması için belirli bir süre geçmesi gerekecektir. Eğer motor maksimum hıza ulaşmadan motorun enerjisini kesersek motor bu defa yavaşlamaya başlayacaktır. Eğer enerjiyi yeterli çabuklukta sürekli kapatıp açarsak motor sıfır ile maksimum arasında bir yerdeki hız değerinde çalışacaktır. İşte pwm tam olarak bu anlama gelir. PWM yöntemi ile motor belirli aralıklarda, darbe işaretleri gönderilerek enerji verilir ve motor belirli bir hızda çalıştırılır. Bu darbe işaretlerinin genliği ayarlanarak motorun enerjili olma süresi artırılıp azaltılabilir. Bu ise motorun çalışma hızının artırılıp azaltılması anlamında gelir.